بدیهی است که پس از فعالیتهای اکتشافی و استخراج منابع معدنی، مهمترین گام انجام عملیات فرآوری برای تغلیظ مواد باارزش تولید کنسانتره و حذف مواد باطله میباشد. با درک این مهم و با توجه به نیاز روز افزون کشور برای بازیابی و پرعیارسازی مواد معدنی کم عیار، بالا بردن ارزش افزوده مواد خام و جلوگیری از خروج مواد خام معدنی با ارزش به خارج از کشور، کارگروه تخصصی فرآوری مواد معدنی مرکز، آماده ارائه خدمات در زمینه فرآوری مواد معدنی به شرح زیر میباشد.
خدمات قابل ارائه در این کارگروه به قرار زير است:
- مطالعات کانیشناسی و کانه نگاری
پیش از آغاز بررسیهای فرآوری مواد معدنی، باید از نحوهی درگیری مواد معدنی با سنگ دربرگیرنده آگاه بود. همچنین پس از انجام مرحله خردایش مجدداً مطالعات میکروسکوپی برای مشخص شدن درجه آزادی مواد معدنی نیاز است. مرکز تحقیقات علوم زمین تواند با استفاده از کارشناسان خبره مطالعات کانهشناسی و کانهنگاری را با دقت مطلوب انجام دهد.
- بررسی و مطالعه در خصوص کاربرد مواد معدنی خام و تغلیظ شده در صنایع مختلف
مواد معدنی با توجه به عیار آنها میتوانند ارزش متفاوتی در صنایع مختلف و کاربرد مواد داشته باشند. مرکز تحقیقات علوم زمین با انجام مطالعه در این زمینه شما را در انتخاب روش صحیح فرآوری و وضعیت مطلوب محصول نهایی ماده معدنی یاری خواهد کرد.
- انجام کلیه عملیات مربوط به تغلیظ و فرآوری مواد معدنی در مقیاس آزمایشگاهی و نیمه صنعتی
پیش از طراحی و ساخت یک کارخانه فرآوری در مقیاس صنعتی، باید از قابل استحصال بودن ماده معدنی با روش فرآوری مورد نظر، میزان بازیابی، عیار محصول نهائی، میزان عیار موجود در سد باطله و نهایتا توجیه اقتصادی اطمینان حاصل نمود. مرکز تحقیقات علوم زمین توانایی این را دارد که آزمایشهای لازم در مقیاس آزمایشگاهی و نیمه صنعتی را به صورت دقیق، انجام دهد.
- انجام آزمایشات لازم به منظور تعیین روشهای مطلوب فرآوری مواد معدنی
مواد معدنی با توجه به عیار و وضعیت درگیری ماده معدنی و گانگ با استفاده از روشهای مختلفی قابل استحصال هستند. مرکز تحقیقات علوم زمین با انجام مطالعات دقیق کانهشناسی، کانهنگاری و آزمایشات مختلف بهینهترین روش استحصال را مشخص میکند.