کارگروه تخصصی اکتشاف منابع معدنی

اکتشاف مواد معدنی، زیربنای اقتصاد و صنعت هر جامعه را تشکیل می‌دهند. بشر از همان آغازآفرینش خود و در طول تاریخ، بر حسب نیازمندی­ها و شناخت، از مواد معدنی استفادهکرده است. اکنون نیز انسان، از تمامی مواد معدنی به حالت­ها و شیوه‌های گوناگون، اقدام به اکتشاف مواد معدنى وبهره‌برداری ار آنها می‌نماید. به عبارت دیگر، همین مواد معدنی هستند که پاپه و اساس تمدنرا تشکیل می‌دهند. هدف از اکتشاف معادن مختلف، تعیین نوع و شکل مواد معدنی موجود، ارزیابی میزان ذخایر، ارزیابی اقتصادی و تعیین روش استخراج آنها است. در اکتشاف با استفاده از دانش زمين آمار و شبيه­سازهاي رايانه­اي شکل و حجم منابع داخل زمين مدل­سازي مي­شوند. در اين کارگروه، مطالعات زمين­شناسي، عمليات اكتشافي و طراحي­هاي معدني با اتكا به تكنسين­هاي ماهر، كارشناسان مجرب و استادان زمين­شناسي و معدن به انجام مي­رسد.

خدمات قابل ارائه در این کارگروه به قرار زير است:

•  انجام مراحل مختلف اكتشافات معدني از مقدماتي تا تفصيلي
  • مطالعات كاربردي زمين­شناسي
  •  مطالعات سنجش از دور و پردازش تصاوير ماهواره­ای
  •  مطالعات ژئوفيزيك معدني
  •  ژئومتيكس
  • انجام حفاري­هاي اكتشافي
  • انجام مدل­سازي و تخمين ذخيره
  •  تهيه طرح­هاي امكان سنجي اقتصادي و طراحي استخراج
  • انجام پژوهش­ها و نیازسنجی پژوهشی و آموزش تخصصی در حوزه اکتشاف و همکاری با سازمان­ها و مراکز تحقیقاتی کشور
  • استفاده از خدمات نظام مهندسی معدن در زمینه نظارت و کنترل عملیات اکتشافی و استخراجی
  •  مطالعات و عملیات پی‌جویی برای یافتن کانسارها و اکتشاف معادن