کارگروه تخصصی استخراج مواد معدنی

کارگروه تخصصی استخراج مواد معدنی مرکز با بهره­گيري از همكاران متخصص پاره وقت و عندالزوم شركت­ها و مؤسسات تخصصي و مهندسين مشاور با استفاده از جدیدترین نرم ­افزارها و بهره­گیری از دانش فنی و تجربه کارشناسان مربوطه، خدمات مختلف طراحی معادن را با اعمال پارامترهای اقتصادی جهت اجراء به انجام برساند.

خدمات قابل ارائه در این کارگروه به قرار زير است:

• طراحي معادن روباز و زیرزمینی

اولین مرحله در راه استخراج یک کانسار، طراحی و نحوه استخراج آن است. این امر مستلزم بررسی‌های دقیق به دلیل وجود متغیرهای مختلف در این امر است. طراحی معادن به صورت روباز یا زیرزمینی با روش‌های مختلف برای تامین خوراک کارخانه فرآوری و تولید مناسب برای بازگشت سرمایه، با استفاده از آخرین نرم‌افزارها و متخصصین مجرب صورت می‌گیرد.

• طراحي و محاسبات حفاري و آتشباري

از آنجا که یکی از مهمترین و اصلی‌ترین مراحل روش استخراج روباز، عملیات حفاری و آتشباری می‌باشد، بنابراین طراحی الگوی بهینه حفاری و آتشباری برای استخراج ماده معدنی در این گونه معادن باعث می‌شود که ماده معدنی با کمترین قیمت تمام شده استخراج شود. دستیابی به یك انفجار مطلوب در معادن روباز و به حداقل رساندن اثرات جنبی آتشباری و همچنین انجام عملیات به گونه‌ای كه رابطه راندمان عملیات آتشباری و هزینه‌های مربوط به صورت بهینه باشد یكی از اهداف این کارگروه در امور استخراج معادن روباز می‌باشد. اجرای هر روش آتشباری علاوه بر هزینه‌هایی كه به معدن از نظر زمانی و مالی تحمیل می‌کند، ممكن است به نتایج رضایت بخشی منجر نشود. به همین لحاظ دستیابی به یك الگوی معقول حفاری و آتشباری اولیه، گام بزرگی در جهت رسیدن به چگونگی آرایش نهایی چال‌های انفجار است.این کارگروه با مشاوره و معرفی افراد مجرب می‌تواند شما را در این بخش راهنمایی نماید و در بهینه نمودن هزینه ها و طراحی مناسب یاری دهد.

•  استخراج مواد معدنی

یکی از اهداف اصلی این کارگروه اجرای کلیه فعالیت‌های استخراجی، مشاوره و نظارت با صرف کمترین هزینه می‌باشد. این کارگروه با استفاده از افراد مجرب و با در نظر گرفتن شکل و میزان نهایی کانسار می‌تواند اقدام به طراحی دقیق جهت تعیین میزان ذخیره قابل استخراج و مقدار باطله­برداری با نرم­افزارهای خاص نماید. همچنین طراحی برنامه­ریزی تولید، دپوی باطله در سد باطله کارخانه فرآوری را با در نظر گرفتن جایگاه معدن و شرایط زیست محیطی تعیین نماید. تمامی موارد تابع پارامترهای مختلفی نظیر عیار ماده معدنی، عیار حد، هزینه­های استخراج، باطله­برداری، حمل تا محل کارخانه، مصرف مواد شیمیایی مورد نیاز فرآوری، راندمان و قیمت تمام شده ماده معدنی می‌باشد. ممکن است در طول عمر معدن به دلیل تغییر این پارامترها و یا کسب اطلاعات اکتشافی جدید چندین بار پارامترها بازنگری و اصلاح گردد که این کارگروه آماده ارائه این اطلاعات در هر زمان می‌باشد.

• امكان سنجي اولیه از داده‌های ارزیابی ذخیره

برای اقتصادی بودن یک ذخیره، عوامل متعددی دخیل هستند. درنظر نگرفتن یکی از این عوامل می‌تواند باعث زیان در سال‌های آتی معدن و در نهایت تعطیلی آن شود. به این منظور باید تمامی این عوامل و هزینه‌های مربوطه با جزئیات کامل مشخص شود تا بتوان براساس آن فعالیت معدن را آغاز نمود.

• نظارت و مشاوره در ارتباط با ایمنی

کار در معادن خصوصاً معادن زیر زمینی یکی از سخت‌ترین و خطرناک‌ترین مشاغل دنیا است. حوادث متعددی که سالیانه در سراسر جهان رخ می‌دهد، گواهی بر این مسئله است. هر چند این حوادث اغلب غیرقابل پیش‌بینی هستند اما با مدیریت صحیح و انجام اقدامات به موقع و لازم در این خصوص می‌توان تلفات ناشی از این حوادث را به میزان قابل توجهی کاهش داد. مرکز تحقیقات علوم زمین می‌تواند با نظارت و مشاوره در امور ایمنی معادن در کنار کارفرما باشد.